lichtpuntjes

Schermafbeelding 2012-10-24 om 23.03.39Iedereen kan wel wat bemoediging en hoop gebruiken op z’n tijd! En er zijn al zoveel fora waar je elkaar angst aan praat of door alle nare verhalen alleen maar meer in de put komt… Hier willen we iets anders doen. Op deze pagina kun je niet alleen allerlei lichtpuntjes van anderen lezen, maar ook je eigen lichtpuntje delen. Dat zijn: toffe ontmoetingen, een hoopvolle bijbeltekst, een gedicht, een lied, een filmpje. Iets wat jou heeft geholpen de afgelopen tijd om moedig om te gaan met het wachten.

Deel hier je lichtpuntjes met anderen:

20 Comments

 1. Ik typ in Google: ‘waarom geeft God ons geen kinderen?’
  Binnen een paar seconden kom ik op deze site terecht en zie ik dat het begint te regenen terwijl de zon schijnt. Er verschijnt een prachtige regenboog…

  • Ha Judith, mooie ervaring! Dat doet mij denken aan het perspectief van Noach: http://www.hetgoedeleven.com/Geloven/Gelovendetail/tabid/240/IndexID/196579/Default.aspx
   Met je voeten in de modder, met het verlies van duizenden doden in je achterhoofd, omhoog kijkend: daar is God, Hij geeft nieuw perspectief. Om samen met jou verder te gaan. Je hoeft het niet alleen te doen, je mag bij Hem terecht met je vragen, boosheid, verdriet, vreugde, wanhoop! Veel sterkte gewenst.

 2. Vandaag alleen thuis en dan krijg ik zo’n dip… wat is het wachten moeilijk… Wat fijn om deze site te ontdekken! Ik ga het boek meteen bestellen.

 3. Ik keek deze week ‘Joseph King of Dreams’ met mijn klas.
  Het lied ‘You know better than I’ is een prachtig lied! Ik word er blij van :)

 4. Warme chocolademelk. De allerleukste man tegenover me. Mooie werkprojecten. Toffe conferentie voor de boeg. Good things!

 5. Wonderen bestaan!
  Via ICSI een kindje mogen krijgen.
  Dit lied werd in de kerk gezongen toen wij met de behandeling bezig waren:

  Psalm 81:8

  Open maar uw mond,
  bid tot Mij vrijmoedig,
  pleit op mijn verbond:
  al wat u ontbreekt
  schenk Ik, als u ‘t smeekt,
  mild en overvloedig

 6. Ik kwam in het prachtige boek van Christa Rosier “Lijden in Gods hand, God wil meer dan ons geluk” (Uitgeverij Voorhoeve, 2012, p 78) deze tekst tegen:

  Dwars door onverhoorde gebeden heen gebeurt er iets: wij veranderen. Het worstelen met God in gebed werkt iets uit, het heeft zin, we komen dichterbij Hem. En als we dichterbij Hem komen, gaan wij Hem zien, we leren Hem kennen. En als we Hem leren kennen, dan kunnen we niet anders dan Hem vertrouwen. En als we Hem vertrouwen, komt er vreugde. Dan maakt zijn antwoord op gebeden eigenlijk niet zoveel meer uit. Dan kunnen we onze vragen, zorgen en ballast gerust bij Hem laten, omdat we weten dat zijn plannen niet falen.”

 7. Een prachtig lied van Reni en Elisa. http://www.youtube.com/watch?v=u_b_9IuAxBc

 8. Hoi!
  Voor het eerst in de slopende afgelopen 3 jaar.. vind ik herkenning/begrip. Ik heb dan ook meteen het boekje besteld.
  Dank jullie wel! Het heeft een tijd geduurd voordat ik überhaupt een site heb kunnen vinden die mij echt steun liet voelen.
  Dank!
  Groetjes, Esther

 9. Goed dat er een boek over geschreven is. Soms heb je gewoon steun nodig van verhalen van mensen die weten wat het is, hoe het voelt. Onvruchtbaarheid is geen éénmaleige tegenslag waar je zo weer bovenop krabbelt; het is een slopend proces dat jarenlang kan aanslepen. Ik heb er een tijdje geleden wat over geschreven: http://plazilla.com/haar-baarmoeder-huilt–en-zij-huilt-mee
  Zelfs al lukt het na jaren toch nog; het blijft een diepgaand onderwerp als het besproken wordt. Gewoon omdat je het doorleefd hebt. Je bent – zo mogelijk – nog dankbaarder dan andere stellen die “zomaar” een kindje krijgen. En dat blijft denk ik ook wel. En verhalen van stellen die er nog middenin zitten, blijven je aangrijpen…

 10. Fijn om te delen..
  Ik werd vandaag door het volgende bemoedigd.
  “Het is Gods plan Zijn timing wanneer er een nieuw mens op aarde komt”. Hij heeft het al bedacht.
  Jeremia 1:5
  ‘Voordat ik je vormde in de moederschoot, had ik je al uitgekozen, voordat je de moederschoot verliet, had ik je al aan mij gewijd.”
  Jeremia 29:11
  Min plan met jou (jullie) staat vast – spreekt de Heer. Ik heb je (jullie) geluk voor ogen niet je (jullie) ongeluk. Ik zal je (jullie) een hoopvolle toekomst geven.
  Goeie week.
  Liefs

  • Amen!

 11. Wat me op de been heeft gehouden is mijn geloof. Ik kan nu zeggen dat deze periode mijn band met God heeft versterkt. Wij hebben 6 jaar gewacht op ons eerste kindje. Ik zat er erg doorheen en kon het niet meer opbrengen om bij anderen op kraambezoek te gaan. In een kerk in Frankrijk die we bezochten hebben we een speen gevonden net in de periode dat we voor de keuze stonden “doorgaan of de hoop opgeven”
  Voor ons het teken om door te gaan. Inmiddels zijn wij ouders van 3 gezonde kinderen. Volgens de artsen was dit niet mogelijk maar wij weten: Gods wonderen bestaan!

 12. Lichtpuntje: mijn moeder die me heel lief een VVV-bon in de hand drukt om het boekje beschuit zonder muisje te kopen!:)
  ps: Aagje, wat een schitterend gedicht!

 13. Wij hebben 9 jaar op ons kindje gewacht, en gelukkig is het toch nog gekomen. In die tijd las ik vaak dit gedicht:

  In gedachten ben ik al jaren zwanger,
  van jou, mijn kind, dat ik zo goed ken.
  Maar de laatste tijd word ik steeds banger
  dat jij niet weet dat ik je moeder ben.
  Iedere dag word jij bij een ander geboren,
  elke keer draag jij een andere naam.
  Ik hoop zo dat je eens bij mij zult horen,
  zodat we samen verder gaan.

  aagje

  • Wow, wat een mooi gedicht! Geeft inderdaad hoop, en herkenning!

 14. Gister eten bij vrienden die geen kids hebben. En het ook nog even niet willen. Meestal voel ik me verdrietig en een uitzondering in mijn vriendenkring met overal blije baby’s. Maar gisteravond, tijdens de derde gang, zag ik voor het eerst sinds een tijdje weer de fijne kant van het nog niet zwanger zijn in. Die kant is er, maar hij sneeuwt vaak onder. We hadden de vrijheid om te blijven hangen tot zo laat we wilden. We konden ons ongestoord focussen op het gesprek. In het moment zijn! Vertellen over de reizen die we allemaal hebben gemaakt, deze zomer. Beetje kletsen over onze relatie, die van hun, ons werk. Het was al met al een prachtige avond, waar de viersterren wijn rijkelijk vloeide. Zoals ik het nu zie: we zijn jong en doen toffe dingen met ons leven!! Ik hou van mijn man. En we wachten gewoon af tot het moment daar is!

 15. Hoi mensen,
  Deze Psalm helpt me als ik er doorheen zit:

  13 Mag ik niet verwachten
  de goedheid van de HEER te zien
  in het land van de levenden?
  14 Wacht op de HEER,
  wees dapper en vastberaden,
  ja, wacht op de HEER.

  Misschien helpt het jou ook!!
  Groetjes, Marieke

  • Yes! heel mooi !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>